Tolba de știri

Stiri de calitate, zilnic

Cel mai bun restaurant din America Latină și al cincilea cel mai bun din lume a fost prezent la București în cadrul evenimentului Ambasada Gastronomică

Cea de-a treia ediție Ambasada Gastronomică l-a găzduit, anul acesta, pe celebrul chef Mitsuharu „Micha” Tsumura, unul dintre cei mai celebri chefi din lume la momentul actual. Restaurantul său, Maido, este cel mai bun din America Latină și al cincilea din lume, conform World’s 50 Best Restaurants 2024. Evenimentul este organizat de Amuse Bouche și, anul acesta, a avut loc la restaurantul L’Atelier din cadrul Hotel Epoque, pe 3 și 4 octombrie 2024.

Pentru Europa de Est a reprezentat un moment foarte important pentru că e prima dată când un chef de acest calibru vine în această zonă și le oferă prilejul oamenilor să guste din preparatele sale. Restaurantul L’Atelier a fost gazda evenimentului și a devenit bucătăria chefului Mitsuharu „Micha” Tsumura și a echipei sale, care au creat o atmosferă nemaiîntâlnită prin îmbinarea tehnicilor japoneze de gătit cu ingredientele din Peru.

În ceea ce privește meniul, în cele două seri ale evenimentului bucătarii au pregătit un meniu de degustare cu 9 preparate, printre care se numără și „Razor Clams” „Tiradito”, „Scallops and Wagyu”, și „Amazonian Short Ribs”, cu tehnici complexe precum gătirea cărnii timp de 50 de ore.

Restaurantul chefului Mitsuharu, Maido, a fost inclus prima dată în World’s 50 Best Restaurant în 2015 și, de atunci, a progresat constant până a ajuns pe locul 5 în lume. Numele restaurantului vine de la expresia japoneză, „Maido”, folosită pentru a saluta oamenii. Acest cuvânt este primul lucru auzit de clienți atunci când vor trece pragul restaurantului.

Prima ediție de Ambasada Gastronomică organizată de Amuse Bouche a fost în 2022 și l-a avut ca și invitat pe cheful portughez João Rodrigues, al cărui restaurant ce este localizat în Lisabona are o stea Michelin. În cea de-a doua ediție din 2023 au fost invitați mai mulți chefi, cum ar fi doi chefi spanioli, ale căror restaurante au fost premiate cu stele Michelin, Juanlu Fernández și Ignacio Echapresto. Atunci au participat și doi chefi români, Alexandru Iacob și Vlad Pădurescu.

Evenimentul Ambasada Gastronomică este susținut de UniCredit Bank și S.Pellegrino & Acqua Panna.

Author

Tag-uri

Citatul săptămânii

Urmărește-ne pe rețelele sociale

Categorii

Translate »